CRÓNICAS DO FÚTBOL BASE DO CD BAIO

XUVENIL: SONEIRA S. D. 0 - C. D. BAIO 2

Xa o di o contenedor: o toque de Pardo "ten moito valor"
(Foto: Santi Díaz)
Na tarde do sábado os xuvenís do CD BAIO conseguiron unha cómoda vitoria no seu desprazamento a Vimianzo, ante un Soneira que apenas inquietou a porta de Guillermo. Desde un primeiro momento controlou o partido o Baio, a pesar de contar coas importantes baixas de Yago, Bieito e Valentín.  Puido anotar algún gol nas ocasións de Martín, Lucas e Rubio, pero o porteiro soneirán Víctor, o mellor dos locais, mostrouse moi acertado. Tivo que ser Cachopo nunha galopada pola súa banda esquerda o que conseguise abrir o marcador chegando a media hora de xogo. Non mostrou reacción o Soneira, que seguiu a mercede dos visitantes. Puido cambiar o encontro no minutos 43 cando se produce a expulsión do baiés Maikel, nun rifirrafe con Cristian. Reorganizou o equipo Nacho no descanso e saíu na segunda parte con defensa de tres, co que seguiu dominando o centro do campo. Un dominio e un control de balón que se viu incrementado coa entrada do cadete Christian, que desde a punta combinou á perfección cos centrocampistas. Dous pases seus deixaron só a Rubío fronte ao porteiro, no primeiro non errou o "pìchichi" baiés para poñer o 0-2 definitivo; no segundo o balón foise ao traveseiro.

Ata os futbolistas do Soneira quedaban abraiados co xogo
de Christian ("O Messi de Bamiro")  [Foto: Santi Díaz]
Excelente resultado do Baio que o mantén no coliderato antes de xogar cos dous equipos que acabaron primeiros nos seus respectivos grupos na primeira fase da Liga da Costa.
Polo CD BAIO xogaron: Guillermo, Maikel, David (Penelo 84'), Pablo, Cachopo, Fachal, Rafa, Rubio, Lucas (Vereda 81'), Alberto (Christian 61'), Martín (Pardo 46').

CADETE: C. D. BAIO 3 - S. C. D. MALPICA 3
Aos cadetes sentoulles mal o descanso. (Foto:piratasdemuxia)
Na mañá do sábado xogaron os cadetes no Platas Reinoso ante un Malpica que viña de conseguir uns bos resultados nas últimas xornadas. A pesar das baixas, sobre todo a do seu goleador Christian que foi cos xuvenís, xogou un aceptable primeiro tempo, no que cando despregaron o seu fútbol habitual de toque desarbolaban aos malpicáns, pero foron moi intermitentes no seu xogo. Con todo, lograron materializar tres ocasións, por medio de Hío, Santi e Adrián, antes de chegar ao descanso. Sentoulles mal o intermedio aos baieses pois xogaron unha das peores partes do que vai de liga. Na primeira ocasión dos malpicáns conseguen recortar distancias, e no saque de centro dos baieses unha indecisión entre os defensas fai que o balón lle quede franco ao dianteiro malpicán para poñer o 3-2. Estes dous goles nun minuto aumentaron o nerviosismo dos baieses, que se vían co partido gañado, e agora tiñan diante un rival crecido. Pero non acabarían aí os regalos dos locais, pois nun córner botado polo Malpica, o máis pequeno dos atacantes rematou só no segundo pau poñendo o empate que sería definitivo. Ben é certo que a partir de aí o Baio creou varias ocasións claras de gol, como tres man a man de Santi co porteiro que se lle foron fóra ou un claro penalti que o árbitro non sinalou por despexe coa man dun defensor cando se coaba o balón.
Con este empate sitúase o Baio na sétima posición, nese grupo de equipos que loitan por acaban na quinta praza. E para a semana derby en Zas.

Observa detidamente esta foto de piratasdemuxia e responde:
Que mirará Alberto? (Admítense comentarios)
Polo CD BAIO xogaron: Álex, Diego, Miguel (Fran 60'), Pablo, Adrián, Kevin, Anxo, Hío (Pazos 50'), Pedro (Alfonso 58'), Estefan (José Antonio 75'), Santi.

INFANTIL: C. D. BAIO 0 - U. C. CEE 5

A crónica de Javi Muíño:
"Salín eu e salvei 2 goles".
Na chuviosa mañá do domingo enfrontábase o Baio infantil co Cee, terceiro clasificado da categoría e ata hai unhas xornadas candidato ao título ligueiro. E como sempre que vén un equipo forte poñen os rapaces os cinco sentidos no partido e conseguen un marcador meriotorio a tenor do que acontece esta temporada. Ao final un marcador de 0-5, con catro goles dos ceenses na primeira parte e o quinto nos últimos minutos do partido. Agora a descansar a semana que vén antes de afrontar os oito partidos que lle restan de competición e nos que os rapaces intentarán demostrar que se loitan e se esforzan poden levar máis dunha alegría.
Polo CD BAIO xogaron: Julián, Fran Caneda (Sabela 68'), Queiro (Álex 68'), Alejandra, Andrea, Santi (Javi Muíño 58'), Sergio, José Antonio, Eloy (Anxo 49'), Noelia, Ayoub (Éver 45').