C. D. BAIO 2016-2017

23 ene 2012

NOVA GOLEADA NO PLATAS REINOSO

C. D. BAIO 4 - S. D. SOFÁN 0

Nova vitoria do C. D. BAIO ante un rival que viña con forza desde abaixo para engancharse aos postos altos, pero que non demostrou moito no Platas Reinoso e acabou sucumbindo ante a avalancha local, a pesar da permisividade do árbitro, un dos protagonistas do encontro.
O xuvenil Yago completou
un gran partido, tanto na
defensa coma no medio
Aínda que o partido empezou igualado, pouco a pouco o conxunto local fíxose dono do balón e controlador do ritmo do partido. Non eran moi claras as ocasións, pero o Baio presionaba e chegaba sobre a meta de Luis de la Peña, pero foi pasados os vinte minutos, cando un erro de Miniño é aproveitado por Canay para ceder sobre MC, que diante do porteiro visitante non erra para batelo a media altura. A partir de aquí, o equipo local seguiu controlando o partido, e o Sofán non era quen de crear perigo na meta rival. Tan só é de destacar un lanzamento de Iván Rey, a pouco de chegar o descanso, que se lle foi alto. Precisamente sería este un os protagonistas da xogada que marcou o devir do partido, xa no desconto da primeira parte, ao ser expulsado por agresión sobre un rival, o que derivou nunha tángana que levou camiño dos vestiarios tamén ao sofanista Abel (xa merecedor deste camiño anteriormente por unha escalofriante entrada). Con este marcador, e o Sofán con dous homes menos (e mais Jacobo expulsado no descanso por continuos insultos ao árbitro), rematou a primeira parte.
Javi Suárez marcou dous goles e
creou continuo perigo na meta sofanista.
(Foto: Edu Touriñán)
Principiou a segunda metade con moitos nervios polos dous bandos debidos á actuación arbitral, pouco segura e condescendente, que axiña se demostrou coa compensación ao expulsar a Eloy nunha xogada na que apenas participa (52'). O Sofán colleu azos coa nova situación arbitral e veuse arriba, pero sen crear perigo sobre a meta dun tranquilo Manuel, mentres o Baio esperaba a saída á contra.  Nunha destas, Alberto roubou o balón no centro do campo, e a pesar de ser agarrado insistentemente consegue asistir para Javi Suárez, que bate no un para un a, o seu ex-compañeiro o ano pasado no Zas, Luis de la Peña. Este gol acabou por sentenciar o marcador, pois a pesar de que o Sofán fixo intentos de achegarse á porta rival, a penas creou perigo, e as contras baiesas levaban máis marchamo de gol que os intentos carballeses. Co marcador resolto, Tono deu entrada ao seu banco, no que estaban os xuvenis Fachal e Rubio, que deron conta, xunto co seu colega Yago, dese centro do campo, asistidos polo capitán Martín, recambio do mancado Alberto. Nestes minutos o Baio tivo moitas oportunidades de gol, fronte á xa débil defensa sofanista. Nunha delas MC reamata unha boa xogada de Javi Suárez a porta baleira, e minutos despois o propio MC dilapida unha ocasión similar ao non contar co erro defensivo. E o propio MC, en racha goleadora, é obxecto dun claro penalti que o árbitro, pasa por alto cando encaraba a porta visitante. Nestes minutos tolos tamén o Sofán tamén contou con algunha ocasión debido ao descontrol do xogo por parte dos dous equipos nos minutos finais. Pero será Javi Suárez o que aproveite este descontrol organizativo para roubar un balón na área visitante e marcar o cuarto gol da tarde tras regatear ao porteiro visitante nunha baldosa en plena liña de fondo. Un golazo dos que paga máis que unha entrada.
En definitiva, un marcador que refrenda o bo momento do CD BAIO, e que vén cortar a marcha do equipo rival de once partidos sen perder, pero que no Platas Reinoso deixou unha mala imaxe botándose fóra do partido máis pendentes do árbitro que do rival. Vitoria cómoda, logo, do Baio ante un rival que non puxo en apuros a meta local e a continuar con este Tourmalet ante os equipos da zona alta da táboa. A próxima semana, o Corme.

Polo CD BAIO xogaron: Manuel, Matías, Iván, Yago, Ramón (Fredi 75'), Eloy, Mario (Rubio 65'), Alberto (Martín 71'), MC, Javi Suárez, Canay (Fachal 59').

Polo SOFÁN xogaron: Luis, Adrián, Miniño, Juanjo, Pensado, Eloy, Edu (Gurita 50'), Suso Docampo (Bardanca 53'), Iván Rey, David Pensado, Abel.

Goles: 1-0 MC (23'), 2-0 Javi Suárez (58'), 3-0 MC (78'), 4-0 Javi Suárez (89').