C. D. BAIO 2016-2017

13 oct 2014

SD FLAVIA 1 - CD BAIO 4

Na tarde do domingo vitoria do CD BAIO na súa visita ao Campo do Souto, en Padrón, para enfrontarse a un dos clásicos do fútbol galego, a SD Flavia. Triunfo contundente dos rapaces de Félix, que a teor do visto aínda se antolla curto polas facilidades defensivas dos padroneses e o bo xogo desenvolvido polos baiseses. O gol tempraneiro de Christian axudou en boa medida a poñer as cousas de cara, pero o Baio foi amo e señor do partido durante os noventa minutos, e só os locais creaban perigo en balóns parados, por acumulación de homes na área baiesa. Pola contra, Christian e Martín MC mareaban aos defensas locais, que non daban conta deles. Nunha magnífica xogada de MC chegou o 0-2; foise de cantos defensas lle saíron ao paso e deu o pase da morte, para que Brais marcase pola escuadra. Puxo o medo no corpo o longueirón Uxío, ao rematar unha falta lateral, pero antes do descanso o Baio ben puido poñer terra polo medio, con varias ocasións, a máis clara de MC ao pau.
O Flavia botouse adiante na segunda metade e o Baio matouno á contra. Nunha falta rápida sacada por Brais, Bieito bateu por baixo ao desesperado meta local, que vía como unha e outra vez o perigo roldaba a súa área. Yago ao rematar un córner botado por Brais puxo o que sería definitivo 1-4, pero ben puideron ser máis. A ocasión de Alberto, só diante do porteiro que enviou fóra, foi a máis clara.
Tres puntos de ouro ante un rival que contaba con estar arriba, e que nos permiten liderar unha semana máis a clasificación. A próxima saída ao Carral, diante dun Sofán que vén doído da súa derrota de Vimianzo.

Aquí vos deixamos parte do magnífico traballo de Santi Soneira, unhas fotos e os goles do partido: