DÚAS VITORIAS NESTA FIN DE SEMANA

CAMARIÑAS F. C. 0 - C. D. BAIO 1

Guillermo, "o gato de Bamiro"
deixou a portería a cero
Na tarde do sábado desprazábase o Baio a Camariñas para disputar o encontro de volta dos dezaseisavos de final da Copa da Costa, un partido case intrascendente logo da ampla vitoria camariñán no encontro de ida. Con todo, o Baio, cunha mestura de xogadores afeccionados e xuvenís, xogou un bo partido e demostrou que foi superior ao Camariñas nos dous encontros da eliminatoria a pesar do que poida dicir o marcador final da serie.
Ao igual que no partido de ida, o Baio moveu con criterio o balón facendo que os locais se dedicasen a cerrar liñas e a enviar o balón o máis lonxe posible da súa portería. Con todo, non foron moitas as opcións de gol, e as poucas que houbo foron ben atalladas polo meta Pombo, con moito o mellor xogador dos camariñáns na eliminatoria.
Tono non puido ser profeta na súa
terra e eliminar o Camariñas.
A segunda metade seguiu coa mesma tónica, co Baio buscando combinar para achegarse á meta rival, e o Camariñas buscando as contras a través dos balóns longos de Pombo sobre Javi ou Juan, pero sen inquietar nunca ao xuvenil Guillermo. Mediada a segunda parte conseguía bater Javi Suárez a meta camariñana, e volveríao facer poucos minutos despois pero o colexiado anulouno por un axustado fóra de xogo. Non había noticias do cadro local, e tan só a expulsión do seu xogador Juan polas súas continuas protestas ao longo do partido, fixo que se pechasen máis atrás esperando o paso dos minutos. O Baio foise con todo arriba pero non aproveitou as súas ocasións, e vía como o Camariñas tiña as súas mellores opcións nestes últimos minutos logo da entrada do xuvenil Yuyo, o único que inquietou a Guillermo.
Quedou eliminado o Baio, pois da Copa, que xogou máis e mellor que o Camariñas, pero no fútbol o que importan son os goles, e os do Vilán aproveitaron as súas ocasións no partido de ida e pasan a oitavos de final.

Polo CD BAIO xogaron: Guillermo, Matías, José Antonio, Yago, Ramón, Eloy, Martín, Alberto, Bieito, Javi Suárez, Valentín (Rubio 45').

Gol: Javi Suárez (64').

C. D. BAIO 8 - O PINDO C. F. 1

Despedía este domingo o Platas Reinoso a competición de liga coa visita do Pindo, e a xornada non puido ser máis triste. Presentábanse os pindexos con só sete xogadores a xogar o partido (iniciado este incorporaríase un oitavo), unha mostra máis da mala imaxe que está a dar a Liga da Costa, na que hai un superávit de equipos, sobre todo nalgúns concellos. Á parte da mala planificación que ano tras ano fai a Federación (sen que os clubes fagan nada, claro está), coa coincidencia de Liga e Copa, desvirtuando a competición ligueira.

Con todo, desde a directiva do Pindo fixeron constar a súa "vergonza" por non poder presentar un once inicial e deron a cara presentándose a xogar, e non quedando na casa como foi o caso doutros clubes que se viron na súa situación.

Javi Suárez marcoulle 7 ao Pindo
e leva 29 na liga  (Foto:Touri)
Xa que logo, o partido non tivo moita historia e o Baio cercou a portería pindexa, na busca de sentenciar canto antes o partido. Así abría a lata Javi Suárez aos 9 minutos, e logo Martín poñía o segundo. A sucesión de goles non se fixo esperar, a pesar de incorporar os visitantes o seu oitavo xogador aos 20 minutos de comezado o partido. A sorpresa saltou co gol do Pindo, un magnífico lanzamento de Bicho desde corenta metros que entraba pola escuadra dun adiantado Manuel. Ao descanso chegouse cun marcador propio dun partido de tenis, 6-1, a pesar de que o Baio errou numerosas ocasións de gol.

Inicíabase a segunda parte cunha baixa nos visitantes, pois o seu porteiro caera "lesionado" no final da primeira. Aproveitou estes primeiros minutos Javi Suárez para anotar dous goles máis, e subir a súa cifra a sete neste encontro, que fai que alcance os 29 no total da temporada e loite con Vituco polo pichichi. Nada máis marcar o oitavo gol os locais, unha nova "lesión" nos visitantes poñía fin ao partido cando só se disputaran 50 minutos.
Con esta vitoria, á espera de que a certifique a Federación, o Baio ascende á sexta praza, que deberá conservar no derradeiro partido do ano en Buño o vindeiro domingo. O mellor do día de hoxe foron os pinchos que os xogadores do Baio lle ofreceron a todos os afeccionados que se achegaron ao Platas Reinoso, así como ao equipo visitante.

Polo CD BAIO xogaron: Manuel, Matías, José Antonio (Ramón 45'), Fredi, Pablo, Eloy, Mario, Andrés, Alberto, Martín, Javi Suárez.

Goles: 1-0 Javi Suárez (9'), 2-0 Martín (11'), 3-0 Javi Suárez (19'), 4-0 J. Suárez (27'), 5-0 J. Suárez (31'), 5-1 Bicho (38'), 6-1 J. Suárez (42'), 7-1 J. Suárez (46'), 8-1 J. Suárez (50').