A COPA DA COSTA É ASÍ

C.D. BAIO 5 - CORME C.F. 2

Porto abriu o marcador
cun gol dedicado a Peke
Partido 200 do CD Baio na Copa da Costa o disputado este martes festivo ante o Corme, os dous primeiros da Liga da Costa e que deron mostra do porqué desa clasificación. Un auténtico partido copeiro o vivido no Platas Reinoso, con goles, polémica e unhas bancadas con dúas afeccións que apoiaron ao seu equipo os noventa minutos. É que na tarde outonal, pero calurosa, houbo un grande ambiente no campo, con case 400 afeccionados.
O partido comezou cun Corme máis ofensivo que nos partidos precedentes disputados entre ambos os dous, pois non lle valía o empate inicial. Chegaron así os primeiros achegamentos á meta de Recarey, o máis perigoso un remate alto de Alejo. Pero o Baio foise metendo pouco a pouco no encontro, e tras unha ocasión de Martín MC que enviou alto, parece que se facía co control do partido. Pero chegou a xogada polémica da tarde, tras unha perda de balón no inicio do xogo baiés, e tras unha rápida combinación entre a dianteira cormelá o balón chégalle a Lucas, que cae na área. Tras claros xestos por parte do árbitro indicándolle ao dianteiro que se levantase, e cando todos pensaban que ía pitar falta antideportiva, o colexiado cambia de idea e sinala penalti (en dez días segunda vez que lle ocorre ao Baio que o árbitro cambia de opinión o que pitara antes: inspiración divina?). Da transformación do penalti encargouse Alejo, que marca pegado ao poste o 0-1 (min.22). Este gol descentrou ao Baio, que viu como no min. 25 e tras saque de córner a favor unha rápida contra do Corme puxo a Alejo ante Recarey pero o seu disparo foise ao poste e despois ás mans do porteiro.
Aos poucos foi volvendo o Baio a controlar o partido e nunha xogada a balón parado chegou o empate. Foi un córner botado por Moreno e de testarazo no primeiro pau Porto poñía o 1-1 (min. 34). Puido o propio Porto anotar o seu segundo gol, pero o seu cabezazo noutro córner foise desviado. Co empate chegouse ao descanso despois dun primeiro tempo equilibrado.
Poker de Martín MC
para marcar diferenzas
Pero todo cambiou no comezo da segunda parte, onde a dupla Javi Suárez-Martín MC sentenciou o partido en menos dun cuarto de hora. A primeira xogada vén dun balón que recibe Javi en banda, é entrado en falta pero o balón chégalle a Martín MC, que sorprende a todos cun lanzamento desde case 40 metros que supera a Suso e entra pola escuadra para poñer o 2-1 (min.52). Este gol afectoulle ao equipo visitante, que non soubo capear o temporal que lles viña enriba. Nunha xogada rápida do cadro baiés, o balón chégalle a Javi Suárez que mete por alto para Martín MC que fusila a Suso para o 3-1 (min.56). E tan só dous minutos despois, de novo xogada de Javi Suárez que supera á defensa e cando vai rematar é agarrado por Dani e o árbitro sinala penalti. Encárgase de tiralo Martín MC e transformar o 4-1 (min.58). Con esta vantaxe o Corme baixou os brazos a pesar do apoio que seguía desde a bancada, pero non chegaban con perigo á área baiesa. Máis ben todo o contrario, e era o Baio o que tiña as ocasións. Puido redondear Rubio o seu bo partido cun gol, pero o seu remate mordido fóiselle fóra (min.73), e nunha xogada por banda Pedro presentouse na área, pero o seu disparo tamén se foi desviado (min.75). Quen non erraría sería Martín MC, hoxe en estado de graza, que marcaría o seu cuarto gol para poñer o 5-1 no marcador (min.79). Os dous equipos xa pensaron no vindeiro domingo e continuos cambios foi a tónica dos últimos minutos. Aínda así viría un último gol, ao roubar Alejo o balón e presentarse na área para bater de disparo cruzado a Recarey e poñer o definitivo 5-2 (min. 86).

Gran vitoria dun Baio, que, a pesar das moitas baixas que acumula semana a semana, mostrou un alto nivel competitivo e superou a un Corme que se mantiña invicto nesta temporada. O vindeiro rival na Copa será o Porteño, pero iso será unha vez que remate a liga, e nesta hai que centrarse agora. E precisamente será o equipo da Ponte do Porto o que visitemos o próximo domingo.