24 oct 2016

MÁIS VALE TARDE...

C.D. BAIO 4 - BUÑO S.C.D. 0

Moreno, un dos destacados
Con tres cuartos de hora de atraso comezou o partido pola confusión do colexiado no horario do partido, que fixo que os máis de 200 espectadores que se achegaron ao Platas Reinoso pasasen o tempo chuvioso na cantina, ata que fixo acto de presenza o árbitro, que foi recibido con grande ovación.

Comezou o partido cos equipos medio durmidos pola espera e apenas houbo ocasións nos primeiros minutos, aínda que Javi Suárez puido adiantar ao Baio logo dun remate mordido que sacou un defensa baixo paus (min.8). No minuto 27 Álex tivo a mellor e única ocasión do partido para o Buño, pero o seu remate ante Julián foise alta. Esta oportunidade parece que espertou aos locais, que nos seguintes minutos comezaron a enfiar ocasións de gol, que incriblemente non se converteron. A primeira veu dun remate de Porto á saída dun córner, que sacou Toni (min.29); logo Javi Suárez non aproveitaba no segundo pau un centro pola esquerda e mandaba o balón alto (min.35). Cinco minutos despois Martín MC controla no centro da área e só ante Toni remata ás mans do porteiro; e xa co tempo cumprido nunha xogada de estratexia de novo MC preséntase ante Toni, pero o seu remate vaise fóra.
2º hat-trick de MC
esta temporada
Comezou a segunda parte e aí Martín MC non perdoou na primeira que tivo, e o seu remate escorado convertíase no 1-0 (min.47).Un gran pase de Martín poñía a MC en clara vantaxe para marcar, pero o seu disparo cruzado vaise fóra. Outro dos goleadores do equipo local, Santi Díaz, fixo a xogada do partido pero tras un eslalon desde o centro do campo sorteando rivais, o seu remate é desviado por Toni (min.71). O propio Santi tivo o gol un minuto despois pero o seu remate vaise a rentes do pau da portería visitante. Foi o preludio á sentenza do partido, co gol de Martín MC (min.74), que rematou colocando o balón no segundo pau tras unha boa xogada por banda de Javi Suárez. Sería o propio Javi Suárez (min.77) o que puxese o 3-0 logo de marcar de vaselina ante a saída de Toni. No minuto 89 Martín MC aproveita un roubo de balón para irse en velocidade e completar o seu hat-trick, e xa no desconto Javi Suárez puido redondear a goleada pero o seu remate foise fóra.
Ánimo Peke!!!
En defiintiva, partido cómodo para o CD Baio ante un Buño que apenas creou perigo ante Julián, e que tan só a ineficacia amosada na primeira parte por parte da dianteira local lle deu algo de emoción a un encontro que estivo sempre nas botas da dupla de centrocampistas Martín-Moreno. Un triunfo que, non podía ser doutra maneira, foi dedicado a Peke, que o sábado sufriu un importante accidente laboral que o vai ter lonxe dos terreos de xogo unha boa temporada.

Ficha do partido da FGF
Clasificación da Liga da Costa
Táboa de Goleadores

XUVENIL: C.D. BAIO 2 - CORISTANCO S.D. 2

Tarde do sábado con boa temperatura que fixo que se achegasen numerosos espectadores ao Platas Reinoso, moitos deles desde Coristanco, en virtude da boa marcha do equipo visitante. Presentábase invicto o equipo bergantiñán, que marchou do campo baiés cun empate, pero que ben puido ser peor se os locais estivesen máis atinados ante a porta rival. De feito, o Baio dominou boa parte do encontro con boas ocasións de gol, aínda que iso si escasas, pero foi o Coristanco o que golpeou primeiro e por partida dobre ao aproveitar dous contragolpes. Non se veu abaixo o equipo de Roberto Lozano, como lle tiña pasado outras veces, e conseguiu reducir distancias antes do descanso por medio de Luis. E aínda puido igualar o encontro antes de ir aos vestiarios, pero chegouse ao descanso coa vitoria parcial para os visitantes.
Na segunda metade o Baio foise arriba polo empate e este chegaría tras unha magnífica incorporación por banda de Iago e o seu centro é rematado en boca de gol por Sergio. Estivo máis cerca o terceiro para os locais que para os visitantes, aínda que estes tamén creaban perigo nas contras, pero fíxoselles longo o partido e deron por bo o punto. Dúas oportunidades finais do Baio puideron deixar os tres puntos na casa, pero o importante foron as sensacións de recuperación que deu o equipo, que fan que aumenten as súas expectativas para os vindeiros encontros.